|
bi zamanlar annelerimizin günleri olurdu,pastalar çörekler yapılır onlara el sürdürülmezdi genelde arta kalanları yerdik.o zamanlar peçete çok yaygın olmadığı için ,annelerimizin ördüğü küçük el bezleri olurdu,bunlar itinayla bir sabunlu,bir ıslak olarak küçük bir tabak içinde misafirlere ellerini temizlemeleri için verilirdi.eee temiz milletizdir yani...
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
ortası tulbent kenarı oyalı olanları da vardı..
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
misafir gelince ikramdan sonra annem hep bana derdi bez ısla gel diye,hiç hoşuma gitmezdi.misafirlikte de elimi silmek istemezdim..o bezlerle elim temizlenmezdi hiç çünkü hele ki incir,portakal yemişsem elimi bol suyla yıkamak isterdim..
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
sabunlu elbezleri genelde hamarat annelerin mutfaklarinda olurdu, oldukca pratik bir dusunceydi
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
bence kış akşamlarının en pratik zekalarındandı.hele yağlı mısır veya portakal yemişsen birebirdi.ama ne kadar hijyenikti bilemem.
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
Canım ananem her patetes kızartması şenliği sonrası bekle sabunlu elbezi geliyor. Mis gibi kokuyorum şimdi anane diye sorardım bi de. Kokusunu çok severdim. Bi de tahriş etmesin diye elbezlerinin en yumuşakları seçilirdi.
|
Toplam Puan=0...
|
|
|
evet hatılıyorum bizde sarı ve yeşil olanından vardı...misafir yer içerdi o bezleri getirmek hep bana düserdi içimden hep kızardım yaa bunlar neen gıdıp ellerını yıkamıyolar dıe:)
|
Toplam Puan=0...
|
|
|